Theater_shutterstock_344308004

zondag 9 december 2018 - 15:30

In gesprek met... Irene Maessen

Rein van Willigen gaat opnieuw in gesprek met een prominent persoon uit de regio. Na een succesvolle bijeenkomst met predikant Henk Veltkamp is het woord nu aan sopraan Irene Maessen.

DETAILS

De in Zaltbommel wonende sopraan heeft een flinke staat van dienst. Ze studeerde bij Cora Canne Meijer aan het Amsterdams Conservatorium waar zij cum laude het diploma Uitvoerend Musicus en haar opera examen behaalde. Ze volgde lessen bij Arleen Auger en was prijswinnares op verschillende concoursen. Irene Maessen werd onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de Vrienden van het Concertgebouw.

Irene Maessen heeft een breed liedrepertoire opgebouwd. Haar affiniteit met het Franse impressionistische repertoire is opvallend en heeft tot bijzondere uitvoeringen geleid. Als operazangeres vertolkte Irene Maessen veel rollen, in het bijzonder in de opera's van Mozart. Daarnaast trad Irene op met de belangrijkste Nederlandse orkesten wn als soliste trad zij op met vele ensembles.

Ze heeft haar medewerking verleend aan vele festivals zoals het Holland Festival, de Kro concertserie en de VARA matinee. Tevens legt zij zich toe op de hedendaagse muziek en heeft zij vele nieuwe werken in première gebracht. Ook is zij veelvuldig op de radio te horen, werkte mee aan een groot aantal CD producties en is zij als docent klassieke zang verbonden aan het Artez conservatorium te Arnhem. 

Het interview gaat niet alleen over haar rijke carrière, maar juist ook haar persoonlijke leven en wat haar bezighoudt buiten de muziek. En er wordt alvast vooruitgekeken naar het Kerstconcert in de Sint-Maartenskerk op 19 december. Een gezellige en toegankelijke avond voor iedereen, waarin samenzijn voorop staat. Ze doet dit samen met organist Hugo Bakker en het koor van KZM-Belcanto.

Je bent van harte uitgenodigd om het interview bij te wonen en kaarten voor het Kerstconcert zijn te boeken via de website maartenskerk.nl.

Irene-Maessen_Website