Theater_shutterstock_344308004

donderdag 3 december 2020 - 20:15

Diederick Ensink - Diederick's Debuut

Start kaartverkoop 10 september 2020, 12.00

Dit najaar staat Diederick Ensink voor het eerst SOLO in het theater met zijn multi-instrumentale muzikale one-man-show. In deze show laat hij het publiek kennismaken met zijn muzikale  en humoristische kwaliteiten. En voor het eerst staan hij alleen op het toneel.

Reserveer nu

DETAILS

Diederick Ensink is geboren in Cobham, Groot-Brittannië. In zijn 3e levensjaar verhuisde hij naar Nederland. Toen Diederick 7 jaar oud was, begon hij met vioolles, waarna hij al snel in diversejeugdorkesten kon spelen. Thuis leerde hij zichzelf pianospelen en aan het einde van zijn middelbare schooltijd bleek hij ook te kunnen zingen.
De volgende stap was dan ook niet geheel onverwacht: auditeren voor het conservatorium. Hier heeft Diederick na zijn middelbare school 5 jaar gestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium. In 2010 studeerde Diederick af met een bachelor Muziektheater en een Minor Altviool.
Na zijn studie startte Diederick zijn loopbaan als professioneel acteur, zanger en musicus bij Jeans Theatershows, waar hij 4 theaterseizoenen deel was van de cast. Jeans 20 ‘Let’s Celebrate’, Jeans 21 ‘Grown up’, Jeans 22 ‘Dynamite’ en Jeans 23 ‘Wings of dreams’. In zijn laatste seizoen van Jeans nam Diederick deel aan de bekende talentshow op RTL 4: ‘Holland’s Got Talent’, waar hij de halve finale bereikte.
 
Hierna volgden theaterproductie Pluk van de Petteflet, waarin Diederick meerdere instrumenten en rollen speelde. Meteen daaropvolgend speelde hij in de musical: ‘Een avond met Dorus’. De instrumententeller begon ondertussen flink op te lopen, want in deze voorstelling speelde Diederick maar liefst 7 instrumenten.
 
De afgelopen jaren stond Purper weer op de planken. ‘Diederick speelde tussen 2017 en 2020 in verschillende productie van Purper met een variëteit aan castleden. En Frans Mulder als vast baken. Met hem speelde hij in het theaterseizoen 2019-2020 een duo-voorstelling. Onder de noemer ‘Een halfje Purper’ maakten zij samen een liedjesprogramma met de mooiste, grappigste en ontroerende liedjes van Frans Mulder: ‘Brieven aan m’n hond’. Diederick mocht daarbij een flink aantal composities voor zijn rekening nemen.
 
En dan breekt het belangrijkste moment voor Diederick aan in zijn carrière tot nu toe: voor het eerst solo gaan. Ook in deze tijden is kunst onmisbaar, dat was voor Diederick de drijfveer om, na 10 jaar werkervaring opgedaan te hebben in het theater, nu écht solo te gaan, in een multi-instrumentale one-man-show: ‘DIEDERICK’s DEBUUT’!

Diederick Ensink