Theater_shutterstock_344308004

dinsdag 22 januari 2019 - 20:15

Cinemaarten Film: Cold War

Een Pools liefdesverhaal over muzikant Wiktor, ontdekt de vrijgevochten zangeres Zula en valt als een blok voor haar. Ze ontmoeten elkaar in 1949 en in de jaren erna zullen ze steeds weer van elkaar afdrijven en bij elkaar terugkeren. De langdurige romance wordt getart door verhitte emoties, politieke verwikkelingen en het lot.

DETAILS

Vlak na de Tweede Wereldoorlog reist Wiktor met zijn folkloregroep door Polen om volksliederen te verzamelen en uit te voeren. Als muzikaal leider zoekt hij nieuw zangtalent, en ontmoet hij de charismatische Zula. De zwijgzame Wiktor voelt zich direct aangetrokken tot haar temperamentvolle karakter en neemt Zula aan. Het koor maakt furore in het stalinistische Oostblok, maar zodra hun relatie serieuzer wordt, dienen zich onneembare politieke- en emotionele obstakels aan.
De persoonlijkheden en achtergronden van Wiktor en Zula verschillen enorm; de basis voor zovele klassieke liefdeslegendes. Hun gepassioneerde romance begint in het door oorlog verwoeste Polen, en ‘Cold War’ voert het stel twee decennia lang door Oost- en West-Europa ten tijde van de Koude oorlog; de politiek turbulente periode waarin muren letterlijk worden opgetrokken om mensen te scheiden.
Regisseur Pawlikowski maakt vijf jaar na zijn veelbekroonde ‘Ida’ opnieuw een indrukwekkende film, geïnspireerd door het tumultueuze leven van zijn ouders. Geschoten in contrastrijk zwart-wit en ondersteund door een fantastische soundtrack maakt ‘Cold War' de tragiek van verlangen en ontheemding zo intens invoelbaar, dat je met recht kunt spreken van een meesterwerk.

Deze film wordt getoond door Cinemaarten. 
Kaarten zijn uitsluitend te koop bij de kassa voorafgaand aan de film.

Cold-War_Website