Theater_shutterstock_344308004

dinsdag 17 december 2019 - 20:15

Cinemaarten Film: Sorry we missed you

Ricky en zijn gezin hebben het financieel gezien niet goed. Hij wisselt vaak van baan en zijn vrouw moet ploeteren voor een paar centen in de zorg. Als oplossing start Ricky een eigen franchiseonderneming. Hij wordt pakketbezorger. Daar heeft hij ook een dure bus voor nodig. Maar geen zorgen, want hij regelt het wel. Niets is minder waar, want de mensen om hem heen eisen het maximale van hem.

DETAILS

Duur: 101 minuten
Regie: Ken Loach
Met: Debbie Honeywood, Kris Hitchen, Rhys Stone
 
De familie Turner is een liefhebbend gezin, maar sinds de economische crisis zitten ze financieel krap. Moeder Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, vader Ricky is werkeloos.
Dan krijgt Ricky een gouden kans: hij sluit een franchisedeal en wordt zelfstandig pakketbezorger.

Er zijn echter voorwaarden aan dit ondernemerschap. Zo draait hij zelf op voor de kosten en de risico’s, en wordt iedere beweging geregistreerd door een handscanner: de belichaming van de lange lijst met beboetbare regels en protocollen waaraan Ricky zich moet houden. De extra stress van deze schijnzelfstandigheid zet een neerwaartse spiraal in gang en zet het gezin flink onder druk.

‘Sorry We Missed You’ kan worden gezien als aanvulling op ‘I, Danielle Blake’, de Gouden Palm winnende film uit 2016, waarin de oneerlijkheid en bureaucratie van het uitkeringsstelsel aan de kaak werd gesteld.

Regisseur Ken Loach richt zich nu op de gig-economie, en schetst wederom een felrealistisch beeld van welwillende mensen die vastlopen in de niet-meewerkende realiteit. En ook nu doet hij dat niet zonder lucht en humor, wat de film even innemend als indringend maakt.

Deze film wordt getoond door Cinemaarten.
Kaarten zijn uitsluitend te koop bij de kassa voorafgaand aan de film.
 
swmy-first-look-still