Banner Img2
dinsdag 9 oktober 2018

Expositie Bert van den Heuvel

Bert van den Heuvel exposeert t/m 4 november in de foyer van de Poorterij. Bert is een materialenvakman. Hij laat zich o.a. inspireren door wat er in de natuur om hem heen gebeurt. Hij laat zich uitdagen door het materiaal waardoor er steeds weer nieuwe vormen en nieuwe combinaties ontstaan. Hij exposeert figuratieve, impressionistische en abstracte kunst, waarbij het bijzondere materiaal- en kleurgebruik opvalt. Hij gebruikt onder andere afvalhout uit het bos, resten van kunststof materialen, zoals kokers, tubes en kwasten. Zijn werk is letterlijk van groot gewicht. Daarnaast maakt hij werken van olieverf, acrylaat- en synthetische verven.

De in 1949 in Eindhoven geboren kunstschilder Bert van den Heuvel toonde reeds als kind aanleg voor tekenen en een heel eigen gevoel voor kleuren. Na de lagere school volgde hij een opleiding voor huisschilder aan de schildersschool te Boxtel. Hij maakte daar kennis met verschillende materialen en technieken. De heer P. Maas, leraar tekenen, de heer L. van Esch, leraar reclametekenen en de heer K. Nooteboom, leraar vrije expressie stimuleerden hem om door te gaan met kunstschilderen. Bert volgde na zijn opleiding diverse cursussen aan de toenmalige Vrije Academie te Eindhoven en later kreeg hij nog lessen van diverse gevestigde kunstschilders.

Bert woont en werkt in Son en is lid van kunstvereniging Ars Longa. In Son en Breugel exposeerde hij in het gemeentehuis, in de Oude Werf en de Smederij en bij de Bedenkers. Buiten Son waren zijn werken eerder te zien in Deurne, Valkenswaard en Opoeteren.

Bert -van -den -Heuvel _20170205 (1)

Bert -van -den -Heuvel _20180903

Bert -van -den -Heuvel _verfstroom