Banner Img1

vrijdag 12 mei 2017 - 20:15

Sandra & Jeroen van Veen - Canto Ostinato

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt: een oase van rust in het hectische bestaan van alledag. Meditatieve klanken van een nimmer eindigende, zangerige melodie. En eindeloos geliefd... Vooral in de uitvoering door pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Zij dompelen je onder in het warme bad van de welluidende muziek.

Reserveer nu

DETAILS

Ga zitten (of liggen) en onderga deze rituele belevenis, net als actrice Carice van Houten dat deed, liggend op een yogamat: “Er wordt wel gezegd dat je het ervaart als een treinreis, waarin je meerdere landschappen doorkruist… Negentig minuten later stapte ik uit de trein. Strontgelukkig.”

Canto Ostinato is het beroemde werk van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (Bergen, 1923 – Alkmaar, 2012). Het pianoduo Sandra & Jeroen van Veen nam al vier versies van het werk op. Simeon ten Holt verklaarde hun laatste versie tot beste opname en vertolking van zijn geesteskind. Wanneer Ten Holt in november 2012 overlijdt, gaat er een schok door muziekminnend Nederland. Sandra & Jeroen van Veen spelen de volgende avond een stuk uit de Canto Ostinato live bij Pauw en Witteman. Dit is het begin van het succes van Sandra & Jeroen van Veen. 

Foto's © Janey van Ierland

Sandra & Jeroen van Veen - Canto Ostinato_Website_02