Theater_shutterstock_344308004

dinsdag 22 mei 2018 - 20:15

Cinemaarten Film: Finding Your Feet

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus Bif in te trekken. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een verse start kan geven.

DETAILS

Sandra Abbott is druk bezig met de voorbereidingen voor het feest ter ere van haar man Mike. Hij pensioneert en wordt verheven in de adelstand en Sandra verheugt zich op haar nieuwe status als Lady. Maar als ze Mike tijdens het feest in hun statige landhuis betrapt met haar beste vriendin, pakt ze haar koffer en vertrekt ze naar haar zus Bif.

De ongehuwde zestiger Bif is de tegenpool van de snobistische Sandra: een humoristische vrije geest met een actief leven in een Londense volkswijk. Bif neemt Sandra mee naar stijldanslessen, waar ze dankzij Bif’s vriendengroep inziet dat ze haar leven een frisse start kan geven.

Imelda Staunton (Vera Drake), Timothy Spall (Mr Turner), Celia Imrie (The Best Exotic Marigold Hotel), David Haymann (The Boy in the Striped Pyjamas) en Joanna Lumley (Absolutely Fabulous): een ‘sterrencast’ is bij Britse films geen loze term maar een oprechte aanbeveling.

De vakkundige cast geeft diepte aan de kleurrijke personages en de levendige film overtuigd doordat het verhaal niet voorbijgaat aan de realiteit van het ouder worden. Dat maakt het dat ‘Finding Your Feet’ net iets meer heeft dan je van een ‘romkom’ zou verwachten: de film is niet alleen komisch en aanstekelijk charmant maar ook pakkend en herkenbaar.

Deze film wordt getoond door Cinemaarten. 
Kaarten zijn uitsluitend te koop bij de kassa voorafgaand aan de film.

Finding-Your-Feet_Website