Theater_shutterstock_344308004

dinsdag 27 februari 2018 - 20:15

Cinemaarten Film: Call Me By Your Name

De 17-jarige Elio is een mature en intelligente kerel die zijn gevoelswereld overhoop ziet gegooid worden wanneer een Amerikaanse professor als gast zijn intrede doet in zijn ouderlijk vakantiehuis. De charismatische Oliver raakt ook op zijn beurt in de ban van Elio en tussen de twee ontstaat een intense romance die beiden voor het leven zal bijblijven.

DETAILS

Het is de zomer van 1983 en de 17-jarige Elio Perlman brengt de dagen door met zijn gezin in hun villa in het prachtige, zonovergoten Lombardije. Daar ontmoet hij al snel Oliver, een doctoraalstudent die als stagiaire in dienst is bij Elio's vader. Elio, een introspectieve boekenworm en muzikaal wonderkind, vindt weinig overeenkomsten met Oliver, wiens zorgeloze en uitbundige persoonlijkheid contrasteert met de zijne. In de in de loop van een zomer die hun leven voor altijd zal veranderen ontdekken Elio en Oliver de bedwelmende schoonheid van een ontwakend verlangen.

De films van Luca Guadagnino gaan allemaal over de transformerende kracht van de natuur - de manier waarop het onze ware aard laat schijnen en ons inspireert om onze verborgen passies na te streven. Van de wilde, verwaaide heuvels van ‘I Am Love’ tot het chique zwembad van ‘A Bigger Splash’; Guadagnino’s levendige verbeelding van de omgeving is als een personage op zich: het stuurt de verhaallijn, inspireert de andere personages tot moed en maakt de kijker deelgenoot van de bedwelmende atmosfeer.

‘Call Me By Your Name’ is een weelderig en levendig meesterwerk over een eerste liefde te midden van de warme, zonnige luchten, de zachte wind en de charmante, met bomen omzoomde wegen van Noord-Italië. Binnen deze tuin van sensuele geneugten bloeit er een onverwachte maar ook levensveranderende romance tussen twee jonge mannen die aanvankelijk totaal verschillend lijken. In alle rust (want waarom zou je haasten, het is tenslotte zomer) en met zijn geroemde oog voor het kleinste detail vertelt Guadagnino een buitengewoon krachtig en emotioneel liefdesverhaal.

Deze film wordt getoond door Cinemaarten. 
Kaarten zijn uitsluitend te koop bij de kassa voorafgaand aan de film.

Call-Me-By-Your-Name_Website