Banner Img2
vrijdag 12 januari 2018

Sterren stralen op podium van Poorterij

Maanden zijn ze er al druk mee. Het voorbereiden van het muziek/theater evenement ‘Star on Stage’. De zes studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) werken samen met het Cambium College om in de avond van 12 januari 2018 een mooi evenement te brengen.

Cambiumpaginadec 2017De vierdejaars studenten van de HAN moeten binnen het kader van hun studie een publiek evenement organiseren. Het moet een evenement zijn waarin veel facetten van de studie terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan sponsorwerving, logistiek, financiën, rechten en beleving. Het zijn onderdelen die volgens de studenten van de HAN volop terug komen in Star on Stage. Op vrijdagavond 12 januari doen ongeveer tien acts – allemaal leerling van het Cambium College mee in de strijd om de hoogste eer. In groepjes of een solo-optreden. Niet alleen muziek, maar ook dans en theater.

Zowel voor de leerlingen van de HAN als de Cambiumleerlingen is het een spannende onderneming. De optredens zijn in de theaterzaal van de Poorterij en de leerlingen staan dus vol in de spotlights. Beetje zenuwachtig zijn de meesten al wel, maar de leuke spanning en het plezierige idee van het mogen optreden voor een relatief groot publiek in een professionele omgeving winnen het.

Kaartjes voor de voorstelling kosten vijf euro. Maar daarvoor krijg je een vermakelijke avond. En dat niet alleen. Bij de prijs zit een broodje hamburger inbegrepen. De leerlingen van de HAN hopen met dit bedrag de kosten te kunnen dekken. En mocht er wat overschieten dan steken ze de koppen bij elkaar om een goed doel te bedenken.

De eerste week na de Kerstvakantie zijn in de hal van het Cambium College nog kaartjes te koop. Maar wie geen kans ziet om daar een kaartje af te halen, kan ook op 12 januari direct aan de kassa betalen. Ook dan is de prijs vijf euro.

De zaal is open om 18.30 uur. De optredens duren tot ongeveer 22.30 uur. De winnaar krijgt de kans zijn of haar kunnen te etaleren tijdens het komende festival ‘Music in the Backyard’ op 9 juni 2018 in de Zaltbommelse kindertuin.

Star on Stage 2018 is een openbaar evenement, voor iedereen toegankelijk. Op de foto: Een optreden van Cambiumleerlingen tijdens Star on Stage 2017.