Banner Img2
dinsdag 18 juli 2017

Kunst, Kiezel en Kleiroute 2017

Op 2, 3, 9 én 10 september is de 17e editie van dé Kunstroute van de Bommelerwaard: Kunst, Kiezel en Klei. Kom een kijkje nemen in de ateliers van de kunstenaars en laat je verrassen! In de Poorterij is het werk te bewonderen van Ria van Steenhardt Carré, Hester van Steenis, Femke en Laurent Duplat en Elly Vergeer.

KKK_2017

Kunst en cultuur in de Bommelerwaard

Er is veel kunst en cultuur in de Bommelerwaard. Naast vele bekende en minder bekende professionals die een kunst of cultuur gerelateerd vak beoefenen zijn er ook veel verenigingen voor muziek, toneel, zang, kunstclubs en cursussen die voor amateurs een betekenisvolle invulling zijn. De interactie tussen professionals en amateurs is een van de speerpunten van het nieuw aangetreden bestuur van Stichting Kunstmin.

Kunst Kiezel & Klei in de Poorterij

Voor het goede doel wordt er in de Poorterij een poging gedaan om de langste ketting van de Bommelerwaard te rijgen. Alle kinderen en volwassenen kunnen een kraal meenemen bij het bezoeken van de expositie. De ketting wordt zondag 10 september verloot, evenals enkele werken van de kunstenaars, een tegoedbon voor Kapsalon Deborah en een theaterkaart voor de Poorterij! De opbrengsten van de loterij gaat naar een goed doel! Daarnaast komt op die zondag het Schipperskoor 't Stik uit Hedel twee optredens doen in de Poorterij. En... in onze gezellige Brasserie de Poorterij kan je tijdens de Kunst, Kiezel en Klei route genieten van een speciaal 3-gangen ARTistique menu. Dit mag je niet missen!

Data, toegang, openingstijden en route

Het eerste en tweede weekend september, dus zaterdag en zondag 2-3 september en 9-10 september ben je van 11.00 - 17.00 uur gratis en van harte welkom op alle locaties, herkenbaar aan de rood-gele vlag.  Je kan je eigen route samenstellen aan de hand van de nummering op de kaart. Via www.rivierenland.nl en bij de toeristische infoposten is een fietskaart verkrijgbaar.

Ria van Steenhardt CarréImg 19850 1 Ria Van Steehardt Carré

Ria werkt graag met zilver en goud en werkt ze regelmatig in opdracht. Zij voelt zich vereerd als mensen haar vragen een sieraad om te zetten en wordt geïnspireerd door de oorspronkelijke materialen en de persoonlijkheid van de opdrachtgever.

 

Laurent DuplatImg 19889 1 Laurent Duplat

Fotografie met name natuurfotografie, kunstfotografie en macrofotografie. Laurent wil mensen graag meenemen op reis door de natuur en hoe hij als Fransman het prachtige Zaltbommel ervaart.

 

Hester van SteenisImg 19849 1 Hester Van Steenis

Het werk van Hester spat van het doek af. Kracht, energie en kleurrijk zijn daarbij de kernwoorden. Haar schilderijen zijn zowel figuratief als abstract en altijd vol beweging. Haar werk is zoals zij zelf is: expressief en optimistisch.

 

Femke DuplatImg 19890 1 Femke Duplat

Schilderijen, beelden en sieraden. Femke werkt graag met verschillende materialen en gebruikt verschillende technieken. Haar beeldjes zijn sierlijk en haar schilderijen kleurrijk.

 

Elly VergeerImg 19848 1 Elly Vergeer

Elly is al een tiental jaren bezig met keramiek en heeft een eigen studio. Zij haalt haar inspiratie vooral uit de natuur en geeft hier een eigen draai aan.

 

Een uitgebreider programma kan downloaden via www.kunstkiezelklei.nl of aanvragen via: info@kunstkiezelklei.nl.